Compatibility SQL Server DB

Welke lijst is nu actueel? Bijvoorbeeld compatibiliteit 140 komt overeen met SQL 2017, of een Azure SQL DB. Daarnaast heb ik nog een inventarisatie query.

Beheer Office365 met powershell

Hoe zorg je dat je Office365 kan beheren met Powershell? Ik heb hier twee stappen die je moet nemen. Plus een link naar de lijst van cmdlets.

CIM, WMI en WS-MAN?

CIM, WMI en WS-MAN termen kom je regelmatig tegen, zoals met programmeren met Powershell. Hier wat meer informatie over deze protocollen.

Javascript: ‘Flash message’

In mijn Laravel projecten maak ik gebruik van een Flash message om de status door te geven. Een techniek van Sweetalert toegepast door Laracast.com.

Een eigen cloud met System Center

Virtualisatie en automatisering zorgt voor een eigen cloud met System Center van Microsoft.
Met SCCM, SCOM, VMM, SCOR, SCSM, DPM etc kan je alles beheren.

Nieuw Laravel project

Soms maak ik een Nieuw Laravel project en dan loop ik een aantal stappen na.
Deze stappen onderneem ik. Handig voor mezelf om er een lijstje van te hebben.

Server, IaaS, PaaS en SaaS

IaaS, PaaS en SaaS, het zijn termen die je regelmatig voorbij ziet komen als het over de cloud gaat. Maar wat houdt het nou in? Hier een uiteenzetting.

Ubuntu (15.10) server (veilig) inrichten

Ubuntu kan je redelijk veilig inrichten, maar je moet je aan wat zaken houden. In dit artikel behandel ik een paar dingen waar je aan kan denken.

Brute force attacks op WordPress

Helaas heb ik last van Brute force attacks op de inlog pagina van WordPress. Elke keer checkt mijn server de inloggegevens en crasht. Hier een oplossing.

Windows 8/10, problemen startmenu

Hier is een fix voor problemen met het startmenu. Het kan gebeuren dat men deze niet kan open klappen. Mocht je er last van hebben, run dan dit commando.