OS X update & Laravel

Als je Mac OS X update kan je problemen krijgen met Laravel. Hier behandel ik wat uitdagingen en heb ik tips om problemen te voorkomen.

Meerdere websites op je Mac draaien

Ook kan je meerdere websites op je Mac draaien, net als vele andere servers. Soms is dat handig voor verschillende testsituaties. Hier een uitleg.

Dropbox maak het leven makkelijk!

Files opslaan in “the cloud” Al jaar en dag (eigenlijk sinds ik een Mac heb) ben ik een enthousiast gebruiker van MobileMe. Dit was een complete oplossing voor mail, adressen, agenda en opslag in “the cloud” oftewel ergens op internet. Of ik nu met mijn Mac ergens bij wilde, met mijn iPhone iets wilde zien […]

Elkaar bashen: bash.org

Een collega wees me er ooit op, Bash.org, maar ik had wel het idee dat je een redelijke geek moest zijn om het leuk te vinden. Nou ja, dat klopt nog steeds, maar als je een beetje verstand heb van computers kan je andere stukken ook wel leuk vinden 🙂 #244321 +(25250)- [X] <Cthon98> hey, […]

SMTP servers

Telfort klopte niet in het onderstaande lijstje, dus die is ge-update!

12Move – smtp.12move.nl
A1 – mail.a1.nl
A2000 – smtp.a2000.nl
Acon – mail.acon.nl
Bart – mail.bart.nl
Biscon – smtp.biscon.nl
Bos – mail.bos.nl
Box – mail.box.nl
Bit – smtp.bit.nl
Capitol Online – mail.capitolonline.nl
Casema – mail.acon.nl
Castel – mail.bart.nl
Chello – smtp.upcmail.nl
Cistron – smtp.cistron.nl
Cobweb – mail.cobweb.nl
COLT Telecom – smtp.colt.net

Read more

WordPress 2.7 & bug

De nieuwe WordPress is uit! Al een tijdje, maar nu heb ik er even mee kunnen werken en kan ik er wat zinnigs over vertellen. Het werkt fijn!

WordPress 2.7 kwam na WordPress 2.6.5 en brengt inderdaad wel wat veranderingen mee. Vandaar dat het waarschijnlijk een .7 is geworden na de .6.x. Een grote verandering zijn is de achterkant van WordPress, en is een heel nieuw admin gedeelte gekomen. Waar vroeger alles menu’s verticaal bereikbaar waren staan ze nu in een kolom in het linker gedeelte van de pagina. Het Admin gedeelte kan je ook veel meer naar eigen wens aanpassen, je kan bepaalde zaken naar een andere plekken slepen.

Helaas kent een nieuwe systemen ook bugs, in principe werkt alles feilloos. Ik heb bijvoorbeeld de volgende plug-ins probleemloos draaien;

  • Akismet 2.2.3
  • GeneralStats 0.80
  • Google XML Sitemaps 3.1.0.1
  • HeadSpace2 3.6.4
  • Recently Updated Posts 0.3
  • StatPress Reloaded 1.4.11
  • UMapper 2.2.9
  • WordPress.com Stats 1.3.5
  • WPtouch iPhone Theme 1.5

Read more

Nieuwe website Get Wet

In mijn vrije tijd besteed ik periodiek veel tijd bij het bedrijf; Get Wet Maritiem. Hier geef ik samen met een hele groep instructeurs les in maritieme indoor/outdoor en Noordzee training, erg leuk. De eigenaar Ben Stiefelhagen had een nieuwe website nodig en Klaudie en ik wilden hier wel wat tijd in steken. Het resultaat is een frisse nieuwe website die net zo functioneel is als de oude en zelfs nog meer info bevat.
Klau en ik zijn trots 🙂

Klik op het plaatje voor de website

De muis is jarig!

Het is nu vandaag precies 40 jaar geleden dat de muis, ookwel de “X-Y Position Indicator for a Display System” genoemd, voor het eerst werd gebruikt.

Er hing een kabeltje aan het uiteinde dat leek op een staart’, zegt de nu 83-jarige uitvinder Engelbart. ‘Vandaar de naam muis. Maar niemand weet wie precies die naam bedacht heeft. We hadden ook nooit gedacht dat die naam zou blijven hangen.’ 

 Volgens de wiki;

Het Amerikaanse patent voor de muis of, zoals het apparaatje in de officiële papieren genoemd wordt, de “X-Y Position Indicator for a Display System” Read more

DNS problematiek (opgelost)

Heleboel mensen vragen mij nog wel eens om hulp, maar waar moet ik nou heen als ik hulp nodig heb en Google geeft me geen antwoorden? (dus geen Just Fucking Google It) Dan heb ik een probleem. Hopelijk zijn er wat blog-lezers die me een antwoord kunnen geven. Het probleem is als volgt; Read more

Bom? Nee, kernel panic

Een collega van mij leeft nog in het verleden en kwam met een plaatje. Als een echte Mac-kenner moest ik de befaamde Macintosh bom wel kennen (zie hieronder)

Ik weet niet, ik leef in het hier en nu en ben de 21e eeuw ingegaan. Nu moet ik kampen met de befaamde Kernel panic. Who cares about bombs?

En voor de mensen die denken dat een Mac nooit vast loopt, dan is dit helaas een wake-up call. Ook die hebben zo af en toe hun problemen. Alleen veel minder dan Windows, naar mijn ervaring.